Osječki ogranak MH i Odjel za kulturologiju – Potpisani sporazum samo je nastavak uspješne suradnje

Kulturologija_sporazum_2016

OSIJEK – U svečanim prostorijama Odjela za kulturologiju jučer je potpisan sporazum o suradnji dviju značajnih osječkih institucija, koje sve više i na različite načine oblikuju kulturni život Osijeka.

Sporazum o suradnji potpisali su predsjednik osječkog ogranka Matice hrvatske Ivica Završki i pročelnica Odjela za kulturologiju Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, doc. dr. sc. Ivana Žužul.

Među nazočnim predstavnicima tih institucija gotovo da se nije moglo prepoznati tko je predstavnik osječke Matice hrvatske, a tko Odjela za kulturologiju. Jer gotovo svi profesori, nastavnici i asistenti tiskali su svoje knjige kod nakladnika Matice hrvatske Osijek, članovi su predsjedništva ili nadzornog odbora ili aktivno rade u izdavanju časopisa Revija te u jednom od brojnih odbora osječke Matice hrvatske.

Zbog toga, kako je rekao Ivica Završki, nije slučajno da je osječka MH prvi sporazum o suradnji potpisala upravo s Kulturologijom, a Ivana Žužul pohvalila je ovaj formalni čin institucija, koje već godinama zajednički organiziraju različite projekte, jer imaju “isti cilj i istu viziju”. Poželjela je da Matica hrvatska još bolje iskoristi potencijal sadašnjih i bivših studenata toga fakulteta.

Tekst i foto: Darko Kovačević

Leave a Comment

Objavljeno pod Naslovna, Odjel za interdisciplinarnu kulturu

Comments are closed.