POZIV NA SURADNJU

KNJIŽEVNA REVIJA
Časopis za književnost i kulturu
God. 61., br. 2-3, 2021.

Tema: hrabrost

Poštovani suradnici, čitatelji i prijatelji časopisa za književnost i kulturu Književna revija osječkoga Ogranka Matice hrvatske, pripremamo dvobroj 2-3 za 2021. godinu, a s obzirom na okolnosti u kojima živimo, zaključili smo kako termin hrabrost, kao tema ovoga dvobroja, simbolički predstavlja sadržaj koji ćemo ponuditi u novome broju našega časopisa.
Naime, nakana je ovim brojem obilježiti i 50. godišnjicu hrvatskog proljeća te 30. godišnjicu od osamostaljenja Republike Hrvatske. I za jedno su i za drugo bili potrebni ponajprije politička hrabrost, državnička mudrost, ali i zajedništvo i neustrašivost hrvatskoga naroda. Vjerujemo da će tekstovi pristigli na temu obilježavanja ovih dvaju, za cjelokupno hrvatsko društvo, značajnih obljetnica dodatno doprinijeti poznavanju, razumijevanju te poštovanju spram aktera i događaja iz suvremene nacionalne povijesti, a na korist ponajprije mladim generacijama koje danas odrastaju u slobodnoj i neovisnoj zemlji.
Temu hrabrosti time ne iscrpljujemo već otvaramo časopisni prostor za raznorodna ostvarenja, prve „hrabre“ pokušaje književnoga stvaranja, tekstove koji nas sve mogu ohrabriti u ovim nesigurnim i po zdravlje i život opasnim vremenima, a ovim vas pozivom zovemo na suradnju u novom dvobroju Književne revije.
Unaprijed zahvaljujemo na vašim prilozima!

Rok za predaju priloga: 1. 6. 2021.

Tekstove do roka za predaju možete slati na: maticahrvatskaosijek@gmail.com ili na tatjana.iles@gmail.com

Uredništvo zadržava pravo izbora primljenih tekstova za konačnu objavu.

Tatjana Ileš,
glavna urednica časopisa Književna revija

Osijek, 26. travnja 2021.

Leave a Comment

Objavljeno pod Naslovna

Comments are closed.