Znanstveni simpozij na Medicinskom fakultetu

“Primarna i sekundarna prevencija bolesti suvremenog čovjeka”, naziv je dvodnevnog simpozija koji je u petak počeo na Medicinskom fakultetu u Osijeku, u organizaciji Akademske zajednice Ante Starčević, Ogranka Matice hrvatske u Osijeku, Medicinskog fakulteta i Kliničkog bolničkog centra Osijek.

– Ovim simpozijem želimo ukazati na bolesti i stanja modernog čovjeka i pridonijeti njihovoj prevenciji iz perspektive stručnjaka različitih djelatnosti – rekao je prof. prim. dr. sc. Josip Galić, predsjednik Organizacijskog odbora skupa i Katedre za urologiju Medicinskog fakulteta u Osijeku.

Dodao je kako su od bolesti suvremenog čovjeka na prvom mjestu bolesti iz skupine ovisnosti – o alkoholu, drogi, cigaretama, ali i kockanju, koje fizički uništavaju čovjeka, djeluju na njegovu psihu izazivajući depresiju i potičući na suicid. Stoga je, ističe primarijus Galić, najvažnije rano preveniranje bolesti.

Skup su pozdravili župan Vladimir Šišljagić, Aleksandar Včev, dekan Medicinskog fakulteta, Domagoj Drenjančević uime KBC Osijek i drugi uzvanici. Simpozij je otvorio Srećko Tomas uime Ministarstva znanosti i obrazovanja, pokrovitelja skupa. Slijedilo je gotovo 50 stručnih izlaganja, a posebno je istaknuta suradnja Medicinskog, Prehrambeno-tehnološkog, Poljoprivrednog te Katoličkog bogoslovnog fakulteta i Instituta Ivo Pilar. U glazbenom je dijelu programa nastupila Daniela Pintarić. V. Latinović

OSIJEK, 21. 10. 2016, MEDICINSKI FAKULTET OSIJEK. OTVORENJE ZNANSTVENOG SIMPOZIJA, PRIMARNA I SEKUNDARNA PREVENICJA BOLESTI SUVREMENOG ÈOVJEKA. snimio GOJKO MITIÆ

Leave a Comment

Objavljeno pod Naslovna, Odjel za medicinu i kulturu zdravlja

Comments are closed.