Održana književna večer sa književnikom Stjepanom Tomašem

U ponedjeljak, 13. studenog 2017., u 18 sati održana je književna večer sa književnikom Stjepanom Tomašem koji je ujedno i potpredsjednik Ogranka Matice hrvatske Osijek. Književna večer održana je u studijskoj čitaonici Gradske i sveučilišne knjižnice u Osijeku, a predvodila ju je poznata hrvatska književnica i književna kritičarka Julijana Matanović.

KNJIŽEVNI SUSRET ZA KRAJ MJESECA HRVATSKE KNJIGE U GISKO-U

Stjepan Tomaš: Književni susreti nekoć su bili mnogo plodonosniji


U povodu Mjeseca hrvatske knjige, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek u suradnji s osječkim Ogrankom Matice hrvatske organizirala je još jedan književni susret. Ovaj put ugostili su poznatog hrvatskog književnika Stjepana Tomaša, koji živi i radi u Osijeku.

Književnim radom bavi se od 1971., piše romane, drame, kratke priče, pripovijetke i radiodrame za djecu i odrasle. Prošle godine, nakon duže pauze, uoči Mjeseca hrvatske knjige, objavio je kratku zbirku priča nazvanu “Razgovori s obraćenikom i druge priče”, koju do sada nije posebno predstavljao, pa je tijekom ovoga susreta, koji je vodila poznata hrvatska književnica i književna kritičarka Julijana Matanović, bilo govora i o njoj.

– U ovom poslu najprivlačniji su mi upravo ovakvi susreti koji su, kada je situacija u društvu bila bolja, bili mnogo plodonosniji. Čovjek me vodio po školama gdje su imali književne susrete, po dva-tri puta znao je odlaziti u prtljažnik automobila uzimajući nove knjige, premda je prije toga škola otkupila 30-40 primjeraka. To su bila dobra stara vremena za dječju knjigu – rekao nam je Tomaš.

Tijekom prigodnog jednosatnog susreta za koji se u prostoru Studijske čitaonice tražila stolica više, ulomke iz Tomaševih najpoznatijih romana čitao je ravnatelj Drame HNK Osijek Miroslav Čabraja. (A. Andrejek)


Izvor: Glas Slavonije (srijeda, 15.11.2017.)

Leave a Comment

Objavljeno pod Naslovna

Comments are closed.