Ogranak Matice hrvatske Osijek i Umjetnička akademija u Osijeku potpisali Sporazum o suradnji

Umjetnička akademija u Osijeku i Ogranak Matice hrvatske Osijek potpisali su 25. svibnja Sporazum o suradnji. Nakon što su Sporazum potpisali prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić kao dekanica UAOS te Ivica Završki dipl. iur., predsjednik osječkog ogranka Matice hrvatske, tim dokumentom sada je i formalno ugovorena i potvrđena suradnja koja se ranijih godina ionako već uveliko razvijala između ova dva snažna kulturna subjekta na osječkoj gradskoj sceni.

Podsjetimo, djelatnici Umjetničke akademije već su autorski surađivali u objavljivanju tekstova na stranicama Književne revije, časopisa osječke Matice ili su čak priređivali tematska izdanja ove publikacije (o smijehu, lutkama i plesu), a također su sudjelovali i u programskim manifestacijama u organizaciji Ogranka Matice hrvatske Osijek, kao što su, primjerice, književne promocije ili slične Matičine kulturne aktivnosti.

S druge strane, Ogranak Matice hrvatske Osijek sudjelovao je u brojnim umjetničkim projektima i inicijativama Umjetničke akademije u Osijeku tijekom ranijih godina, pridružujući se suorganizacijski ili prigodnom aktivnošću u neki od umjetničkih programa Umjetničke akademije u Osijeku (Dani Julija Knifera, npr.).

Stoga se plodonosan kontinuitet ove suradnje između osječke Matice i UAOS kao kulturno-programski kompatibilnih aktera na osječkoj kulturnoj sceni nastavio već i u prvim danima nakon potpisanoga Sporazuma, odnosno suorganizacijskim sudjelovanjem Ogranka Matice hrvatske u Osijeku s organizatorom UAOS u programskoj provedbi Osječkog tjedna poljske umjetnosti, gdje je ujedno predstavljen i novi tematski broj Književne revije s prigodnim prilozima o kulturnim vezama Osijeka i Krakowa. Tom prigodom javnosti i medijima također je svečano predstavljen i potpisani Sporazum o suradnji između osječke Matice i UAOS.  Igor Gajin

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Objavljeno pod Naslovna

Comments are closed.