Poziv na suradnju u kreiranju prvoga broja 62. godišta

KNJIŽEVNA REVIJA

Časopis za književnost i kulturu

God. 62., br. 1., 2022.

Tema: kontinuitet

 

POZIV NA SURADNJU

Poštovani suradnici, čitatelji i prijatelji časopisa za književnost i kulturu Književna revija osječkoga Ogranka Matice hrvatske, čast mi je pozvati vas na suradnju u kreiranju prvoga broja 62. godišta našega časopisa čija je tema KONTINUITET. Ovim će se brojem, dakako, obilježiti  i 180. godišnjica osnutka Matice hrvatske (1842.-2022.). Kontinuitet u državotvornom i kulturnom djelovanju Matice hrvatske te nasljedovanje matičarske baštine općenito, ali i u djelovanju osječkoga Ogranka može biti dio ovoga broja. No, namisao je propitivati i neprekinuto nasljedovanje kulturnih i umjetničkih dosega u okvirima oblikovanja  kulturnog i nacionalnog identiteta kroz povijest, posebice danas, u vremenu ponovnih uzurpatorskih zadiranja u hrvatsku kulturnu baštinu, jedinstvo hrvatskoga jezika, temelje hrvatske književnosti i književno-umjetničku tradiciju.

Ovim vas pozivom zovemo na suradnju u prvom ovogodišnjem izdanju Književne revije te potičemo na oblikovanje (raznorodnih) tekstova čija je zajednička nit vodilja upravo tradicija i gotovo dvostoljetno djelovanje institucije kakva je Matica hrvatska, ali i različiti drugi značajni kontinuiteti u kulturi i društvu.

Različiti književno-umjetnički prilozi također su dobro došli!

Unaprijed zahvaljujemo!

Rok za predaju priloga: 1. 3. 2022.

Tekstove do roka za predaju možete slati na: maticahrvatskaosijek@gmail.com ili na tatjana.iles@gmail.com

Napominjemo kako će se prilozi objavljeni u Književnoj reviji i nadalje honorirati.

Za popularno-znanstvene i esejističke priloge (minimalno 5 kartica teksta) u iznosu od 500kn bruto, a za književno-umjetničke (izbor iz proze, poezije, drame) u iznosu od 300kn bruto.

Uredništvo zadržava pravo izbora primljenih tekstova za konačnu objavu.

 

Srdačno,

Tatjana Ileš,

glavna urednica časopisa Književna revija

 

Osijek, 1. veljače 2022.

Leave a Comment

Objavljeno pod Naslovna

Comments are closed.