Projekcija kratkometražnog filma Kristine Kumrić “Po čovika”

OSIJEK, 29. 11. 2016, DVORANA P-3 ODJELA ZA KLUTUROLOGIJU, TRG SVETOG TROJSTVA 3, PROJEKCIJA KRATKOMETRAŽNOG IGRANOG FILMA "PO ÈOVIKA" I RAZGOVOR S REDATELJICOM KRISTINA KUMRIÆ I SCENARISTICOM MAJA HRGOVIÆ. snimio GOJKO MITIÆ

Višestruko nagrađivani kratkometražni igrani film “Po čovika” preksinoć je, u sklopu programa “Odjel za kulturologiju na Danima Matice hrvatske 2016.” imao osječku premijeru u prostorijama Odjela za kulturologiju Sveučilišta u Osijeku.

Posebne gošće projekcije bile su redateljica Kristina Kumrić, koja inače predaje filmske kolegije na Odjelu za kulturologiju, te Maja Hrgović, poznata novinarka i spisateljica, prema čijoj je nagrađenoj priči “Povratak” snimljen ovaj film, inače dobitnik već nekoliko nagrada na važnim međunarodnim i hrvatskim festivalima.

Nakon projekcije izvrsnog filma njih dvije dobile su velik pljesak brojne publike, koju su činili većinom studenti Kulturologije. Slijedio je zanimljiv razgovor o mnogim temama, ne samo filmskim, koji je s njih dvije vodio doc. dr. sc. Vladimir Rismondo, predsjednik Katedre za medijsku kulturu Odjela, a spremno su odgovarale i na pitanja publike. Program “Odjel za kulturologiju na Danima Matice hrvatske 2016.” traje do 12. prosinca, a njegovi koordinatori su asistenti Kristina Marić i Tomislav Levak. D.Kć.

Leave a Comment

Objavljeno pod Naslovna, Odjel za interdisciplinarnu kulturu

Comments are closed.